Κοτόπουλο στιφάδο:
Κόβουμε 8-10 κρεμμυδάκια σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα καβουρδίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας ή πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν. Έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε κομματάκια ή χρησιμοποιούμε κομματάκια από το κοτόπουλο όπως οι φτερούγες και τα μπουτάκια και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να βράσουν. Αν θέλετε μπορείτε πρώτα να ροδίσετε μέσα στην κατσαρόλα τα κομματάκια κοτόπουλου, να τα βγάλετε για να προσθέσετε τα κρεμμύδια ώστε να κάνετε τη σάλτσα και έπειτα να ξαναπροσθέσετε τα κομματάκια ώστε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Μανούρι με μέλι:
Μανούρι- μία φέτα για κάθε άτομο
Σάλτσα:
1 κούπα μέλι, 1/2 κούπα νερό,
1/2 κούπα άσπρο κρασί, φρέσκο θυμάρι.
Εκτέλεση:
Σε πήλινο ταψί βάζουμε τις φέτες από μανούρι και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα μελιού, το φρέσκο θυμάρι και το βάζουμε σε φούρνο με 200 C για 10 με 12 λεπτά.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου