Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μικρά μυστικά της κουζίνας...

Γνωρίζετε ότι τόσο το μπρόκολο όσο και το κουνουπίδι δεν τρώγονται μόνο βραστά?
Μπορείτε να δοκιμάστε κάτι πολύ διαφορετικό μα εξίσου γευστικό και θρεπτικό:
Κόβετε λίγα κομματάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο που έχετε σπίτι σας και μαζί με ένα ψιλοκομμένο καρότο τα σοτάρετε για λίγα λεπτά στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Θα παραμείνουν τραγανά αλλά με ωραία γεύση καθώς θα τα σερβίρετε σ' ένα πιάτο με λεμόνι, αλάτι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. 
Ακόμη μπορείτε να τα ρίξετε μέσα σε βρασμένα μακαρόνια, βίδες κατά προτίμηση και να τα ανακατέψετε καλά προσθέτοντας την εξής σως: ( 1 κουταλάκι, όχι πολύ γεμάτο, μαγιονέζα, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι λεμόνι, αλάτι, ρίγανη και ελάχιστο βασιλικό). Τέλος από πάνω ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα. Πρόκειται για μια πολύ γευστική σαλάτα που συνηθίζεται στο εξωτερικό σαν γρήγορο σνακ, κατά τα  μεσημεριανά διαλείμματα της δουλειάς.
Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...