Πολίτικο πιλάφι ή αλλιώς Ατζέμ πιλάφι:
Υλικά:
1 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
φιδέ (1 φωλιά θρυμματισμένη)
3 κούπες νερό
λάδι (3-4 κουταλιές της σούπας)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τον θρυμματισμένο φιδέ ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι, το οποίο έχετε πρώτα ξεπλύνει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Έπειτα προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το πιλάφι σας να σιγοβράσει μέχρι να ρουφήξει το νερό.
(Το Ατζέμ πιλάφι είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται και σκέτο. Οι νοικοκυρές όμως, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μακεδονία, όπου έχω δοκιμάσει το Ατζέμ και εγώ, το συνοδεύουν με πολίτικα κεφτεδάκια όπου ο μαϊντανός μέσα σ' αυτά ξεχειλίζει! Η θεία μου πάλι κάποιες φορές προσθέτει μέσα στο πιλάφι 2 κουταλιές ντομάτα κον-κασέ, για γεύση.)
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου