Ρίχνοντας μια ματιά στο cook book, του Έθνους, έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον: χωριάτικο μπουρέκι!
Ποια είναι τα υλικά?
600 γρμ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
700 γρμ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
Ποια είναι η εκτέλεση?
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με τη μυζήθρα και το ελαιόλαδο σ ' ένα μπολ ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια στρώνετε το μείγμα σ' ένα τετράγωνο πυρέξ και ψήνετε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
Ωραία συνταγή σκέφτηκα, αλλά δεν την αλλάζω λίγο μια που δεν έχω όλα τα παραπάνω υλικά. Τι έκανα λοιπόν?
Ποια είναι τα υλικά?
600 γρμ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
700 γρμ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
Ποια είναι η εκτέλεση?
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με τη μυζήθρα και το ελαιόλαδο σ ' ένα μπολ ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια στρώνετε το μείγμα σ' ένα τετράγωνο πυρέξ και ψήνετε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
Ωραία συνταγή σκέφτηκα, αλλά δεν την αλλάζω λίγο μια που δεν έχω όλα τα παραπάνω υλικά. Τι έκανα λοιπόν?
Έκοψα πατάτες σε ροδέλες και μια ντομάτα σε κύβους χωρίς τη φλούδα της και μέσα σ' ένα μπολ ανακάτεψα τα δύο αυτά υλικά με ψιλοκομμένο σέλινο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κρεμμυδάκι ξηρό ψιλοκομμένο και μανούρι. Στη συνέχει πρόσθεσα το λάδι και τοποθέτησα όλα τα υλικά στο πυρέξ και στο φούρνο στους 200-220 ο C για 45 λεπτά στον αέρα. Πριν κλείσω τον φούρνο έτριψα και έριξα από πάνω κεφαλοτύρι.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη υπέροχη γεύση έχει αν δεν το δοκιμάσετε!
Η γεύση του βέβαια με παρέπεμψε στο να το συνοδέψω με μπακαλιάρο τηγανητό και σαλάτα εποχής φυσικά...
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου