Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα το σπίτι θα μοσχομυρίσει!


Σήμερα επιλέγουμε να  να φτιάξουμε, τηγανόψωμα και Κέικ με κανέλα και άρωμα πορτοκαλιού.

Για τα τηγανόψωμα θα χρειαστείτε:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
150-200 γρμ. φέτα θρυμματισμένη
χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και ανοίγετε στη μέση μια τρύπα για να ρίξετε τη μαγιά διαλυμένη σ' ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το αλάτι και αρχίζετε να ανακατεύετε. Αν δείτε ότι χρειάζεται και άλλο νερό και αλεύρι, ρίξτε, διότι η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή.
Μόλις ζυμώσετε καλά αφήνετε τη ζύμη σας σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου, να φουσκώσει.


Μόλις φουσκώσει η ζύμη κόβετε μπαλίτσες, τις ανοίγετε με τα χέρια σας και τις γεμίζετε με θρυμματισμένο τυρί. Στη συνέχεια τις κλείνετε και τις πλάθετε για να γίνουν λίγο πιο λεπτές όπως στη φωτογραφία.

Αν θέλετε ρίχνετε από πάνω ότι τυρί σας έχει περισσέψει πατώντας το για να κολλήσει στη ζύμη.
Έπειτα βάζετε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε τα τηγανόψωμα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ροδίσουν και από τις δυο μεριές είναι έτοιμα.
Μπορείτε να σερβίρετε τα τηγανόψωμα με μέλι. Ο συνδυασμός τυριού με μέλι είναι εξαιρετικός!

Κέικ με κανέλα και άρωμα πορτοκαλιού:
Υλικά:
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
3 1/2 με 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα δείτε πως είναι η ζύμη σας)
2 κουταλιές του γλυκού γεμάτες κανέλα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
σταγόνες κουβερτούρας( προαιρετικά)
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικεν πάουντερ

Εκτέλεση:
Μέσα σε μια λεκάνη χτυπάτε πρώτα με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το μπέικεν πάουντερ.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι, το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά και αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά. Η ζύμη δεν πρέπει να σκληρύνει αλλά τα παραμείνει πολύ μαλακή. Τέλος προσθέτετε λίγες σταγόνες κουβερτούρας (υπάρχουν σε φακελάκια στα σούπερ μάρκετ). Τοποθετείτε τη ζύμη στην ειδική φόρμα και ψήνετε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Αν πάλι λόγω αποκριάς θέλετε να κάνετε το κέικ σας πιο γιορτινό, λιώστε σ' ένα κατσαρολάκι μια κουβερτούρα με ελάχιστο γάλα και βιτάμ (3 κουταλιές της σούπας υπολογίστε) και φτιάξτε μια ωραία στρώση σοκολάτας για το κέικ σας.
                           
                                                    Καλή σας επιτυχία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...