Υλικά:
500 γρμ σπανάκι ζεματισμένο
1 φακελάκι μπεσαμέλ σε σκόνη
200 γρμ. τριμμένο κασέρι που λιώνει
150 γρμ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
λάδι
Εκτέλεση:
Αφού ζεματίσετε το σπανάκι για λίγα λεπτά, το στραγγίζετε καλά και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για να το σοτάρετε μέχρι να στραγγίσει τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και απομακρύνετε την κατσαρόλα από την εστία σας. Έπειτα λαδώνετε το ταψί που θα κάνετε το σουφλέ σας και πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Φτιάχνετε την μπεσαμέλ (500 γρμ .κρύο γάλα, 1 φακελάκι μπεσαμέλ, ανακατεύετε καλά με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο κασέρι και τη μισή παρμεζάνα. Αν θέλετε πριν βάλετε τα τυριά προσθέστε ένα κρόκο αυγού και χτυπήστε με το μίξερ καλά. Για περισσότερη γεύση προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο) Τέλος ρίχνετε στο ταψί σας πρώτα το σπανάκι, έπειτα την μπεσαμέλ που ετοιμάσατε και πασπαλίζετε από πάνω με την παρμεζάνα που σας έχει περισσέψει. Ψήνετε για 45 -50 λεπτά περίπου στους 180 οC βαθμούς.
Spareribs( πλευρά χοιρινού) με καρότα
και γλυκόξινη σάλτσα:
Παίρνετε δύο μεγάλα κομμάτια από πλευρά χοιρινού, τα πλένετε καλά και τα αλατοπιπερώνετε. Τα τοποθετείτε στη γάστρα προσθέτοντας κομμένα καρότα. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, χυμό από μισό λεμόνι, 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε το μείγμα στο κρέας μέσα στη γάστρα. Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα spareribs. Κλείνετε το καπάκι της γάστρα και ψήνετε στον αέρα ή πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Πριν κλείσετε τον φούρνο σας, βγάλτε για 10 λεπτά το καπάκι της γάστρας για να πάρουν χρώμα τα spareribs.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου