Ντόνατς
* 1 φακελάκι μαγιά
* 1/2 κούπα χλιαρό νερό
* 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
* 1/4 της κούπας ζάχαρη
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 1 αυγό
* 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
* 4 κούπες αλεύρι
Για το λευκό γλασο:
* 1 κούπα ζάχαρη άχνη
* 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (οτι χρώμα θέλετε)
ή και έτοιμο σοκολατένιο γλάσο
Για το ντεκόρ:
* μικρα smarties
*χρωματιστή τρούφα
Eκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους. Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμε μικρούς δίσκους απο το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια. Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι. Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο και τα πασπαλίζουμε με τα smarties και τη χρωματιστή τρούφα. Μπορούμε επίσης να κρατήσουμε ένα μέρος του γλάσου με το λεμόνι στην άκρη και να βάλουμε στο υπόλοιπο το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι έτσι αφού τα βουτήξουμε στο χρωματιστό γλάσο, να κάνουμε σχεδιάκια πάνω του με το λευκό γλάσο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου