Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Φτιάχνουμε λικέρ μανταρίνι

Η ιδέα για το λικέρ μανταρίνι μου ήρθε πριν δυο χρόνια περίπου, όταν για πρώτη φορά το δοκίμασα σε ένα φιλικό σπίτι και έμεινα κατάπληκτη! Όλο έλεγα ότι θα φτιάξω και εγώ αλλά όλο το ανέβαλα...μέχρι που ήρθε η στιγμή.


Πήρα γύρω στα 8 μανταρίνια μεσαίου μεγέθους, τα έπλυνα καλά, έβγαλα τις φλούδες τους και τις έριξα μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι βότκα (αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω βότκα αντί για τσίπουρο), 2 1/2 ποτήρια νερό και τρία καρφάκια από γαρύφαλλα. Έβαλα όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια έκλεισα το μάτι της κουζίνας και άφησα την κατσαρόλα εκεί για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια την άφησα καπακωμένη για 24 ώρες και αφού πέρασα το μείγμα από ένα ειδικό φίλτρο (συνήθως χρησιμοποιούμε το γνωστό τουλπάνι)....απέκτησα ένα εκπληκτικό λικέρ μανταρινιού, που μοιάζει με αφέψημα.

Τα καθαρισμένα μανταρίνια δεν τα φάγαμε σας πληροφορώ αλλά τα έκανα γλυκό του κουταλιού....ναι, ναι χωρίς τις φλούδες τους...και ενημερώνω  ότι έγινε πάρα πολύ καλό!
*Το tip είναι τα χρησιμοποιήσετε μανταρίνια σφιχτά που δε θα σας ανοίξουν με το βράσιμο.


Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...