Μία παραδοσιακή συνταγή από το Ναύπλιο, το κολοκοτρωναίικο χοιρινό, αποτελεί ένα καταπληκτικό πιάτο, λίγο πικάντικο, που θα σας καταπλήξει. Στα περισσότερα εστιατόρια του Ναυπλίου σερβίρεται μέχρι και σήμερα.
Συνταγή από την κ. Ζαφειρία.
Υλικά:
Συνταγή από την κ. Ζαφειρία.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/4 του λίτρου ελαιόλαδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
λίγο δεντρολίβανο, λίγη ρίγανη
1/4 του λίτρου ελαιόλαδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
λίγο δεντρολίβανο, λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας και το αφήνετε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το αρωματισμένο μίγμα να κρυώσει. Κατόπιν βάζετε τα κομμάτια του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ημέρες για να μαριναριστεί καλά το κρέας.
Τηγανίζετε το μαριναρισμένο κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι. Το σβήνετε με λευκό κρασί.
Το σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.
Το σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου