Υλικά:
185 γραμμ. Βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 αβγά
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά
1 ½ (250γραμμ.) φλιτζάνι του τσαγιού κερασάκια γλασέ κόκκινα και πράσινα, κομμένα σε φετούλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας λικέρ κεράσι
Εκτέλεση:
1. Ανάψτε τον φούρνο στο πάνω-κάτω, στους 165ο C. Βουτυρώστε μια φόρμα για ψωμί 15Χ25 εκατοστά. Καλύψτε την με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
2. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, να γίνει αφράτο και ρίξτε χτυπώντας, ένα-ένα τα αβγά.
3. Προσθέστε τα φρούτα, την ½ ποσότητα του αλευριού, το ½ γάλα και το λικέρ. Ανακατέψτε τα και ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα.
4. Ανακατέψτε τα πάλι και αδειάστε τα στο ταψί. Φουρνίστε τα για 2 ώρες.
5. Όταν ξεφουρνίσετε το κέικ, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου