Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ποιον προδίδει ο έρωτας που φεύγει; Μέσα από τις πληγές θα ανθίσουν λουλούδια!!

www.hercampus.com


Εδώ και μέρες μου είχε δοθεί ένα κείμενο για δαχτυλογράφηση και σήμερα επιτέλους το τελείωσα!

Κάπου εκεί λοιπόν που διάβαζα και έγραφα το κείμενο, έγινε μία αναφορά στα λόγια ενός δημοσιογράφου και συγγραφέα, του Πέτρου Μπιρμπίλη.

Τα θεώρησα μοναδικά γι' αυτό και σας τα παραθέτω.


Να τι είχε πει λοιπόν ο κ. Μπιρπίλης:


"Ποιον προδίδει ο έρωτας που φεύγει; Εμάς τον άλλον ή την ίδια την ύπαρξή του";
 Κανέναν, λέει ο Πέτρος Μπιρμπίλης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, αν καταφέρουμε να αγαπήσουμε πραγματικά. Αν σε μισήσω, αν σε κρύψω σ’ ένα σκοτεινό μουχλιασμένο ντουλάπι, αν πω: "Ήταν ένα ψέμα, ένα όνειρο που τέλειωσε", θα σημαίνει ότι είμαι αχάριστος ή αχάριστη, ότι δεν αγαπάω τη ζωή. Αν πω: "Ποτέ δεν έκλαψες για μένα, όλα όσα είπες ήταν οι αδυναμίες σου", θα πει ότι κλείνω τα μάτια, ότι σε φιλώ με τα χείλη του Ιούδα, ότι πρέπει να βρω ένα γέρικο ξεραμένο δέντρο, δίπλα σ’ ένα γκρεμό να πάω να κρεμαστώ. Και συνεχίζει: "Όταν δύο άνθρωποι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον μέσα στο χάος, τα αστέρια αλλάζουν θέσεις, για να ρίχνουν καλύτερα πάνω τους το φως".
και συνεχίζει: "Δε θα πεθάνεις ποτέ. Μέσα στο ταπεινό κουτί στολισμένο εντούτοις με σπάνια πετράδια, σε παίρνω μαζί μου για πάντα, σε κουβαλάω στο μακρύ ταξίδι μου δίχως πικρία, δίχως σκοτάδια. Οι στιγμές μας στην καρδιά μου μια μυροβόλος εικόνα που θα επιτελεί θαύματα.

Σύντομα μέσα από τις πληγές θα ανθίσουν λουλούδια. Όλα τα άλλα-πικρίες, απειλές, εκδίκηση-αστεία πράγματα".

Τίποτα λοιπόν δεν τελειώνει.
Όλα τα όμορφα, όλα τα δυνατά συναισθήματα στη ζωής μας, όπως η πραγματική αγάπη, κάποια στιγμή γυρίζουν πίσω σε εμάς, ίσως με έναν διαφορετικό τρόπο, αν τα έχουμε χάσει, αλλά σίγουρα γυρίζουν.

Διάβασα σε ένα άρθρο που δυστυχώς δε θυμάμαι την πηγή του το εξής:
Αυτός που σε αγάπησε ειλικρινά, παραμένει πάντα στη ζωή σου ακόμη και όταν πάψετε να είστε μαζί, κάτι σαν φύλακας άγγελός σου. Και όταν φτάσεις να κάνεις τον απολογισμό σου, τότε θα καταλάβεις πως το μονοπάτι που διάλεξες, σε πηγαίνει πάλι εκεί, σε εκείνο το άτομο, και ένα χαμόγελο θα ανοίγει πάντα την καρδιά σου.... μέχρι να ξαναβρεθείτε μαζί.

Θα μου πείτε...τι μας λες τώρα....


Με όσα ακούω και συμβαίνουν τελευταία, ακόμη και σε μένα, θα σας πω πως μάλλον λέω αλήθειες!

Και μην ξεχάσετε ποτέ την φράση:  Μέσα από τις πληγές θα ανθίσουν λουλούδια!!


♥♥♥Kisses everyone
Kristy





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...