Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τι να μαγειρέψω σήμερα?

                        Τορτελίνια με κόκκινη σάλτσα
Υλικά:
1 πακέτο τορτελίνια 
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
πράσινες και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
μισό κρεμμυδάκι
στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού ζάχαρη
αλάτι 
πιπέρι
ρίγανη
λίγο θυμάρι
λίγο βασιλικό
ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα τορτελίνια όσα λεπτά αναγράφονται στις οδηγίες, τα σουρώνετε και τα καίτε με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Σ'ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Στη συνέχεια ρίχνεται τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε ρίχνοντας τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τον βασλικό. Τα αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνετε σ' ένα μικρό πυρέξ τα τορτελίνια και πάνω από αυτά την κόκκινη σάλτσα. Τα πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει και τα βάζετε στο φούρνο στους 150 C, για 10-15 λεπτά.
                                                                                                       Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...