Υλικά:
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
σάλτσα ντομάτας (1 κούπα του τσαγιού περίπου)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα άσπρο ρύζι
χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι
1 1/2 κούπα νερό
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και την κόκκινη πιπεριά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και αφού αυτά πάρουν μια βράση ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το σπανάκι που έχετε ζεματίσει και έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια μαζί με το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, καπακώνετε την κατσαρόλα, κατεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε το φαγητό σας έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μετά τα είκοσι λεπτά το ανοίγετε και προσθέτετε ελαιόλαδο όσο επιθυμείτε και τον χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι, παράλληλα βλέπετε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. Κλείνετε ξανά την κατσαρόλα για άλλα 10-15 λεπτά περίπου και το φαγητό σας είναι έτοιμο.
Ένα φαγητό πολύ θρεπτικό για τα παιδιά και τους μεγάλους καθώς ως γνωστόν το σπανάκι περιέχει σίδηρο!
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου