Το ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, DOLCE GOURMET, πρέπει να έχει κάνει θραύση με τις υπέροχες συνταγές σοκολάτας, γι' αυτό το λόγο θα σας παραθέσω άλλη μία συνταγή που εγώ θα το ονομάσω -Κέικ Χριστουγέννων-.
Υλικά:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα
180 γρμ. λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
200 γρμ. μαύρη ζάχαρη
150 γρμ. λευκή ζάχαρη
5 χτυπημένα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 βανίλια σε σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικεν πάουντερ
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα
125 γρμ. βούτυρο
80 γρμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σ' ένα μπολ το βούτυρο με το γιαούρτι, τα αυγά, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ. Τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε όλο το μείγμα σ' ένα στρόγγυλο ταψί με 20 εκ. περίπου διάμετρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 35 λεπτά περίπου. Αφήνετε τη βάση σας να κρυώσει και συνεχίζετε με την παρασκευή του γλυκού.
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε σ' ένα μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Βάζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνετε τη γλυκόζη και τη λιωμένη κουβερτούρα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφήνετε την κρέμα για λίγα λεπτά να κρυώσει και μετά τη χτυπάτε στο μίξερ για να γίνει αφράτη.
Κόβετε το κέικ οριζόντια σε 2 φέτες. Βάζετε την πρώτη φέτα σε μια πιατέλα και απλώνετε πάνω σε αυτήν τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας, σκεπάζετε με τη δεύτερη φέτα την οποία καλύπτετε πάλι με την κρέμα σοκολάτας που έχει μείνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου