Υλικά:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι (για τα γιουβαρλάκια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι (για τη σούπα)
1 αυγό
1 λεμόνι στυμμένο
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει ενώ παράλληλα ζυμώνετε τον κιμά με το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το ρύζι για τα γιουβαρλάκια. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, να χωράνε στη χούφτα σας. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και μόλις βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν για είκοσι περίπου λεπτά. Προσθέτετε 1/2 κούπα ρύζι και αφήνετε τη σούπα να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Για να κάνετε το αυγολέμονο πρέπει να έχει κρυώσει λίγο η σούπα σας. Θα χτυπήσετε το αυγό (πρώτα το ασπράδι και μετά τον κρόκο) με το χυμό λεμονιού και έπειτα θα ρίξετε μια κουτάλα περίπου από το ζουμί της σούπας σας ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και το ανακινείτε ελαφριά για να πάει παντού. Αφήνετε τη σούπα με το αυγολέμονο 5-10 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου