Είναι γνωστό πως μόνο οι μισοί από τους χρήστες αντικαταθλιπτικών έχουν αποτέλεσμα και το ερώτημα αυτό ήρθε να απαντήσει μια έρευνα σε ποντίκια, που έδειξε πως ορισμένοι υποδοχείς στον εγκέφαλο μπλοκάρουν τη δράση τους.
Αν αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους, τότε ίσως να υπάρχει ελπίδα να βρεθούν λύσεις για το μεγάλο αυτό ποσοστό ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά.
Τα φάρμακα αυτά είναι φτιαγμένα για να αυξάνουν την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλο που ανακουφίζει από την αίσθηση αυτή του θανάτου και της λύπης.
Οι υποδοχείς της σεροτονίνης 1-Α φαίνεται πως είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή της ουσίας αυτής, αλλά όταν αυτοί είναι σε αφθονία φαίνεται πως εμποδίζουν ταυτόχρονα τη δράση των αντικαταθλιπτικών τουλάχιστον στα πειραματόζωα...
Με βάση τα ευρήματα αυτά είναι λογικό πως οι φαρμακευτικές εταιρίες πρέπει να αναπροσανατολίσουν τις έρευνες τους σε νέες γενιές φάρμακων, που να ξεπερνούν αυτή την αντίσταση των εγκεφαλικών κυττάρων στα φάρμακα της παρούσας περιόδου που όντως έχουν προβληματίσει τους γιατρούς αλλά και τους χρήστες.
Είναι συχνό το παράπονο των ασθενών πως με τα αντικαταθλιπτικά πολλές φορές ένιωσαν χειρότερα και γι’ αυτό και τα διέκοψαν.
(Πηγή: ygeianews.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου