Υλικά:
250 γρμ.ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
μαϊντανό
1 κουτάλι του γλυκού δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
τον χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ελιές κομμένες σε κομμάτια (έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι)
Εκτέλεση:
250 γρμ.ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
μαϊντανό
1 κουτάλι του γλυκού δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
τον χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ελιές κομμένες σε κομμάτια (έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι)
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το βράδυ. Την επόμενη μέρα να πλένετε καλά και τα βάζετε να βράσουν μαζί με το κρεμμύδι το οποίο έχετε κόψει σε τέσσερα κομμάτια. Τα αφήνετε να βράσουν για μια ώρα και κάτι, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια ρίχνετε το καρότο που έχετε περάσει από τον τρίφτη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε μια κούπα ανακατεύετε τον δυόσμο με το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο ώστε να γίνουν ένα καλό μείγμα. Τέλος περιχύνετε το μείγμα σας πάνω στη σαλάτα και είστε έτοιμοι για να τη σερβίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου