από τον Ηλία Μαμαλάκη
- 600 γραμ κίτρινα τυριά τριμμένα
- 600 γραμ αλεύρι
- 200 γραμ βούτυρο
- Ανθρακούχο νερό
Αναμιγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά. Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή. Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική. Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φραντζόλας και τη κόβετε σε φετούλες. Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας (δενδρολίβανο, θρούμπι κλπ).
(πηγή.ntomatagemisti.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου