Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Φτιάχνουμε αλμυρή τάρτα με χόρτα εποχής



Υλικά:
αλεύρι, αλάτι, μαγιά και 1 ποτήρι χλιαρό νερό για τη ζύμη της τάρτα (όπως η ζύμη της πίτσας)

Για το γαρνίρισμα:
χόρτα εποχής (σπανάκι, ραδίκια, αντίδια) ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
καρότα σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 κρεμμύδι ξερό ή ένα φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φέτα ανακατεμένη με 1 αυγό 

Εκτέλεση:
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι σας το ανοίγετε με τα χέρια και το τοποθετείτε σε μία βάση για τάρτες την οποία έχετε από πριν λαδώσει. Αφού ανοίξετε τη ζύμη, τη λαδώνετε καλά  και στη συνέχεια τη γαρνίρετε με τα λαχανικά σας. Πάνω από τα λαχανικά γαρνίρετε με την τριμμένη φέτα και το αυγό ενώ τρίβετε λίγο ακόμη πιπέρι. Μπορείτε τέλος να προσθέσετε από πάνω κομμάτια από ντομάτα.
Βάζετε την τάρτα στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200-220 βαθμούς στον αέρα.

Τips:
Μπορείτε  να βάλετε και άλλα υλικά στην αλμυρή τάρτα σας αντί για χόρτα εποχής όπως για παράδειγμα, μανιτάρια, λουκάνικα, τριμμένο κολοκυθάκι, πιπεριές. Σας προτρέπω παρόλα αυτά να δοκιμάσετε την τάρτα με χόρτα εποχής διότι  έχει υπέροχη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...