Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

4 απλά βήματα για τα νηστίσιμα κουλουράκια σας...


Κουλουράκια με σουσάμι νηστίσιμα:
Υλικά:
1/2 ενός ποτηριού ελαιόλαδο
1/2 ενός ποτηριού σπορέλαιο
 χυμό από 1 στυμμένο πορτοκάλι
baking powder
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
κανέλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
σουσάμι
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μαλακή η ζύμη

Εκτέλεση:
Σ' ένα μπολ διαλύετε το baking powder με την σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις γίνει η ζύμη σας, μαλακή μεν αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας, δημιουργείτε κουλουράκια πλεξούδες ή κύκλους, τα οποία στη συνέχεια τα περνάτε από το σουσάμι. Τέλος βουτυρώνετε το ταψί σας, τοποθετείτε μέσα τα κουλουράκια πλεξούδες τα οποία δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά και τα βάζετε στον φούρνο στους 180 C βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...