Υλικά
Γαρίδες μετρίου μεγέθους, περίπου 1/2 κιλό
1/2 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λάδι για το τσιγάρισμα
1/2 κουτάκι ντομάτα κον κασε
Εκτέλεση
Βγάζετε από τις γαρίδες ο κεφάλι και τις πλένετε καλά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσουν το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα (3 λεπτά περίπου χρειάζονται) και έπειτα ρίχνετε το ούζο. Ανακατεύετε καλά, και στη συνέχεια ρίχνετε το κον κασέ, αλάτι πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και στο τέλος πριν κλείσετε την εστία σας, μετά από 5 λεπτά περίπου, ρίχνετε λίγη ρίγανη. Οι γαρίδες δε χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν. Αν τις αφήσετε παραπάνω θα 'μαζέψουν' αρκετά.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου