Το σάμαλι είναι παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό από την Πόλη και συνοδεύεται εξαίσια με εκμεκ καϊμάκι. Πολύ εύκολη και πετυχημένη συνταγή.
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι (ή 500ml) αγελάδος
2 κ. γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλυκού κοφτή κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. νερό
2 1/2 φλ. ζάχαρη
Το μυστικό στο σάμαλι , είναι ότι δεν λερώνουμε καθόλου σκεύη!
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνουν μια όμορφη μάζα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Χαράζουμε διαγώνια όσο είναι ακόμα ζεστό, βουτώντας το μαχαίρι στο σιρόπι για να μην χαλάσει η φόρμα του.
Για το σιρόπιασμα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά.
Αφού ψηθεί το σάμαλι σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
(Πηγή:sidages.gr)
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνουν μια όμορφη μάζα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Χαράζουμε διαγώνια όσο είναι ακόμα ζεστό, βουτώντας το μαχαίρι στο σιρόπι για να μην χαλάσει η φόρμα του.
Για το σιρόπιασμα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά.
Αφού ψηθεί το σάμαλι σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
(Πηγή:sidages.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου