Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πως να φτιάξετε σπιτικά ντολμαδάκια...


Υλικά:
500 γρμ.αμπελόφυλλα
4 φρέσκα κρεμμύδια με την πρασινάδα τους
1 ξερό κρεμμύδι
3 κούπες ρύζι καρολίνα
άνηθο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
νερό

Εκτέλεση:
Πλένετε καλά ζεματάτε τα φρέσκα αμπελόφυλλα μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Έπειτα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και τον χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέτετε 2 κούπες νερό και αφήνετε το ρύζι να μαλακώσει (μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών του).
Σε μια κατσαρόλα στρώνετε στον πάτο αμπελόφυλλα και έπειτα αρχίζετε να δημιουργείται τα ντολμαδάκια σας και να τα στοιχίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Πριν τα βάλετε να βράσουν, προσθέτετε νερό μέχρι να τα καλύψετε, τον χυμό από 1 1/2 λεμόνι, λίγο ακόμη αλάτι και τα σκεπάζετε με ένα βαρύ πιάτο για να μην μετακινηθούν κατά τη βράση τους. Βράζετε τα ντολμαδάκια για μια ώρα και κάτι, μέχρι να μαλακώσουν.


                                                                                               Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...