Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πως να φτιάξετε φάβα Σαντορίνης...



Υλικά:
1/2 κιλό φάβα Σαντορίνης
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάππαρη
αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τη φάβα μέσα σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε. Τη βάζουμε στη χύτρα ταχύητας και την καλύπτουμε με αρκετό νερό. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι ολόκληρο και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Βράζουμε για 20΄ έως 30΄ και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και τη περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Σερβίρουμε τη φάβα σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με την κάππαρη και φέτες κρεμμυδιού. 

(πηγή:RYRAMIS-FACEBOOK)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...