Υλικά:
500 γρμ με 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
1 μεγάλη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
ρίγανη
λίγο πιπέρι
νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τον γαύρο, τον αλατίζετε και τον τοποθετείτε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Κόβετε την ντομάτα σε μικρά μικρά κυβάκια και τη ρίχνετε πάνω από τα ψάρια, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη σε κομμάτια, το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Τέλος προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι πάνω απ' όλα τα υλικά, ρίγανη, πιπέρι, νερό μέχρι να καλυφθούν τα ψάρια και τέλος περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου