Υλικά:
1 κούπα λάδι σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά μαγειρική σόδα, την οποία ανακατεύετε με λίγο χυμό πορτοκαλιού πριν τη ρίξετε στη ζύμη
αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας
Αφού φτιάξετε τη ζύμη, την αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθετε μικρές πλεξούδες, τις οποίες τοποθετείτε σε βουτυρωμένα φαρδιά ταψιά. Ψήνετε τις πλεξούδες για 30 λεπτά πείπου στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Οι πλεξούδες της γιαγιάς είναι νηστίσιμα κουλουράκια που τρώγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Καλή σας επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου