Τελικά είναι πολύ ωραίο πράγμα να φτιάχνεις τα δικά σου σπιτικά προϊόντα, μόμη σου, στην κουζίνα σου από αγνά υλικά που ενδέχεται να έχεις μαζέψει και με τα ίδια σου τα χέρια.
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω σπιτικά λικεράκια....με αποτέλεσμα να μοσχομυρίσει το σπίτι μου φρούτα και τσίπουρο... γιατί φυσικά δεν έμεινα μόνο στο ένα λικέρ!
Τα 4 ρόδια από το χωριό μου έβγαλαν 2 ποτήρια σποράκια.
Έριξα λοιπόν τα σποράκια σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 1/2 ποτήρι τσίπουρο (εσείς καλύτερα να ρίξετε λίγο λιγότερο), 1 ποτήρι ζάχαρη και 2-3 γαρύφυλλα. Άφησα το μείγμα μου να πάρει μία μικρή βράση, έκλεισα το μάτι της κουζίνας και το άφησα επάνω εκεί για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια μετέφερα σε μια άκρη της κουζίνας την κατσαρόλα, κλειστή όπως ήταν και την άφησα για 24 ώρες. Μετά τις 24 ώρες σούρωσα το μείγμα και απέκτησα πολύ εύκολα σπιτικό λικέρ ρόδι!
Την ίδια διαδικασία έκανα για να αποκτήσω και το αγαπημένο μου λιμοντσέλο.
Διάβασα συνταγές που μιλούσαν για 1 ή δύο κιλά λεμόνια.
Εγώ χρειάστηκα μόνο:
τις φλούδες από 6 λεμόνια.
1ποτήρι τσίπουρο
2 1/2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Με την ίδια διαδικασία των 24 ωρών απέκτησα ένα εύγεστο λιμοντσέλο!
Καλή σας επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου