Υλικά:
- 2 τσαμπιά μπρόκολο
- 1 κουταλιά της σούπαςελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κομμάτια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αφαιρείτε και πετάξτε το σκληρό κάτω στέλεχος από το μπρόκολο. Κόβετε το μπρόκολο σε κομμάτια, χωρίζοντας ουσιαστικά τις ''τούφες'' του.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε στη συνέχεια τον ζωμό, το μπρόκολο και την πατάτα αφήνοντας να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη σούπα από τη φωτιά και την περνάτε μέσα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σούπα βελουτέ σερβίρετε με ζεστό ψωμί, λίγο φρυγανισμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου