Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου

Ξεκινώντας από την πόλη της Καστοριάς, για να εκπληρώσει κανείς αυτή την εκπληκτική διαδρομή, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που οδηγεί έξω από το Τοιχιό και να συνεχίσει προς το χωριό Οξυά.



Η ανάβαση στον δρόμο για την κορυφή είναι μοναδική. Ο επισκέπτης έχει την ευχέρεια να δει από πολύ κοντά, τα πυκνά δάση με την πλούσια βλάστηση, που βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου. Το τοπίο όμως γίνεται όλο και πιο μαγευτικό, όσο ανεβαίνει κανείς. Στις ανήλιες πλευρές του βουνού, ο δροσερός αέρας σου δίνει μια γεύση για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί τον χειμώνα. Το χιόνι σε αυτές τις ψηλές κορυφές λιώνει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αφού, από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη το τοπίο παίζει στους τόνους του άσπρου. Το όρος Βέρνον και η κορυφή Βίτσι προστατεύεται σε εθνικό επίπεδο γιατί αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την καφέ αρκούδα. 

Οι πλαγιές του όρους είναι καλυμμένες με πλούσια δάση, τα οποία αποτελούνται από διαφορετικά είδη δέντρων, σύμφωνα με το υψόμετρο. Στην περιοχή που κυριαρχεί η οξιά σε πολύ πυκνά δάση, ξεπροβάλουν αλπικά λιβάδια με μια μεγάλη ποικιλία φυτών. Η πλούσια βλάστηση του Βιτσίου φιλοξενεί εκτός από την καφέ αρκούδα και πολλά άλλα άγρια ζώα. Κάπου εκεί λοιπόν, μέσα στο φυσικό τοπίο του βουνού υπάρχει το πέτρινο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου, για να φέρει τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά στην φύση. Πέντε πίστες, lift, καφετέρια και εστιατόριο είναι οι χώροι που διαθέτει το κέντρο. Το χιονοδρομικό κέντρο, που βρίσκεται μέσα στα δάση οξυάς και μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...