Υλικά:
- 1 μεγάλο κουτί μπύρα
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 250 γρ. φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια (με το χέρι)
- λίγο αλάτι (ίσως 1 κ.γ. - ανάλογα με το πόσο αλμυρό τυρί θα βάλετε)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για την επιφάνεια)
- ελάχιστο ελαιόλαδο (για τη φόρμα)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μπύρα, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τέλος τη φέτα ενώ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ, ή ένα ταψάκι Νο26, αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην επιφάνειά του και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, περίπου μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει ελάχιστα από τα τοιχώματα του ταψιού.
Ξεφουρνίζουμε και μετά από δέκα λεπτά περίπου το βγάζουμε από το ταψί. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα σχαράκι να κρυώσει λίγο - αν προλάβει βέβαια - και το σερβίρουμε κομμένο σε ωραίες φετούλες.
Σημείωση:
Μπορείτε, αν θέλετε, το ίδιο κέικ να το κάνετε με ελιές ή λιαστή ντομάτα και φρέσκα μυρωδικά (όπως ρίγανη),με τυρί αλλά και χωρίς τυρί.
-http://www.bostanistas.gr/-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου