Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

10 Χρόνια μετά....



Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το καλοκαίρι του 2004 που λόγω του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας όλοι είχαμε ξεκινήσει πολύ νωρίς από την Χαλκιδική με μοναδικό αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε όλους τους κεντρικούς και τους παράδρομους. Αργά το απόγευμα έφτασα στο σπίτι, όταν πλέον είχε ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης. Όταν έγινε δηλαδή η αρχή για το μεγάλο πανηγύρι.

Με αγωνία έκατσα μπροστά στην τηλεόραση, ενώ οι φίλοι που με έφεραν στο σπίτι στην προσπάθειά τους να γυρίσουν σπίτια τους, μπλόκαραν για άλλη μία φορά στο κέντρο της πόλης από τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που έκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο, όπου είχε στηθεί μεγάλη γιγαντοοθόνη. Η Ελλάδα στον τελικό του EURO-μεγάλη υπόθεση! Τι να κάνουν λοιπόν...άφησαν και αυτοί τα αυτοκίνητα τους και πήγαν στον Λευκό Πύργο να παρακολουθήσουν το ματς. 

Ο παλμός των φιλάθλων τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και σε όλες τις πόλης της χώρας μας βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Και πως να μη βρίσκεται άλλωστε! Όσοι δεν υπήρξαν τυχεροί να ταξιδέψουν μέχρι την Πορτογαλία, έστελναν τη θετική τους ενέργεια από μακριά σε εκείνα τα παιδιά που μέχρι τελευταία στιγμή έδιναν την ψυχή τους για τη νίκη. Τότε κάποιοι είπαν ότι ο Θεός είναι Έλληνας!

Έτσι και εχθές το βράδυ. 2 ώρες αγωνίας, δύο ώρες καλού παιχνιδιού από τους Έλληνες παίχτες, 2 ώρες μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά εχθές η τύχη ήταν με το μέρος μας. Όλοι αγωνίστηκαν με πάθος. Όλοι ήθελαν πολύ αυτή τη νίκη. Όλοι είπαν ότι το κάνουν για όλους τους Έλληνες που έμειναν πίσω. Για όλους εκείνους που χρειάζονται έστω και μία μικρή νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητά τους. Και όλοι εκείνοι εχθές το βράδυ τους αποθέωσαν όπως τους άξιζε. Κανείς δεν κοιμήθηκε...όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα της λήξης για να πανηγυρίσουν και να δώσουν τις ευχές τους για τη συνέχεια. 


Δεν κερδίσαμε ακόμη τον ''πόλεμο'', κερδίσαμε μία μάχη, μία μάχη όμως που μας έδωσε μια πρόκριση που δεν έχουμε πάρει ποτέ! ΝΑΙ είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ, από εκείνη τη μικρή κουκκίδα στο χάρτη...κάπου στη Μεσόγειο....και  ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ.


Συγχαρητήρια παιδιά και καλό κουράγιο για τη συνέχεια.

Και μην ξεχνάτε...λίγη αισιοδοξία και θετική σκέψη δε βλάπτει!




Φωτογραφία που ξεχωρίζει σήμερα στα Social media



Εις το επανιδείν
                                                                                                                                          Kristy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...