Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Υπέροχο παγωτό μόκα σοκολάτα

Πολύ εύκολο, δοκιμάστε το!


Συνταγή για: 8 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 312 θερμίδες | Λιπαρά: 22 γρ.

Υλικά συνταγής: 

Γάλα: 1 κούπα 
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιές σούπας 
Σκόνη στιγμιαίου καφέ: 1 κουταλιά σούπας (απλό καφέ ή εσπρέσο) 
Ζάχαρη3/4 κούπας 
Βανίλια1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη 
Κρέμα γάλακτος400 ml (35% λιπαρά) 
Ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα80 γρ. 

Οδηγίες: 
1. Βάζετε σε μπολ το γάλα, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε (με το χέρι ή με μίξερ) να διαλυθεί το κακάο και ο καφές (το γάλα και η κρέμα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο, οπότε καλό είναι να τα έχετε βάλει στη συντήρηση αρκετές ώρες πριν φτιάξετε το παγωτό). 
2. Προσθέτετε την βανίλια και την κρέμα και ανακατεύετε να γίνει το μείγμα ομοιογεννές. 
3. Αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευής σας. Όταν το παγωτό έχει σφίξει αρκετά προσθέτετε και την σοκολάτα (καλό είναι να την ψιλοκόψετε με μαχαίρι για να μην είναι πολύ λεπτά τα κομμάτια). 
4. Μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό αμέσως ή να το βάλετε στην κατάψυξη. Αν μείνει στην κατάψυξη μέχρι 4 ώρες, θα είναι αρκετά μαλακό. Μετά σκληραίνει αρκετά και για να σερβιριστεί εύκολα πρέπει να μείνει 1 τουλάχιστον ώρα στη συντήρηση για να μαλακώσει) 


-https://www.radicio.com-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...