Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μαγειρεύοντας φακές


Φακές:


Υλικά:
2 φλιτζάνια φακές
1 κουτί σάλτσα ντομάτας ή 3 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένα καρότα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι 
πιπέρι
1 μικρή κόκκινη ψιλοκομμένμη πιπεριά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε καλά τις φακές, τις πλένετε και τις βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις πάρουν τις πρώτες βράσεις, χύνετε το νερό και βάζετε καινούργιο ζεστό. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, την πιπεριά και τη δάφνη. Είκοσι λεπτά πριν κλέισετε τη σούπα σας ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και αφήνετε τη σούπα σας να χυλώσει. Η σούπα σας είναι έτοιμη.
Οι φακές συνοδεύονται τέλεια με τουρσί.

                                                                                        Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...