Γαλαξίδι!
Μια όμορφη παραθαλάσσια περιοχή που ανήκει στο νομό Φωκίδας και βρίσκεται κοντά στους Δελφούς. Το Γαλαξίδι έχει κρατήσει, παρά το πέρασμα του χρόνου την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το χρώμα της παλιά Ελλάδας και αυτό θα το καταλάβετε κάνοντας μια βόλτα για να θαυμάσετε τα παραδοσιακά αρχοντικά που σώζονται ως σήμερα. Στο ψηλότερο μέρος του Γαλαξιδιού θα βρείτε τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που αξίζει να επισκεφτείτε. Ένα άλλο αξιοθέατο που θα σας πρότεινα είναι το Παλιό Σχολείο που κατασκευάστηκε επί Ιωάννη Καποδίστρια και το Ναυτικό Μουσείο. Οι κάτοικοι στο Γαλαξίδι θα σας υποδεχτούν στους ξενώνες και στα μαγαζιά τους με ένα πλατύ χαμόγελο προτείνοντάς σας να δοκιμάσετε θαλασσινούς μεζέδες από τον Κορινθιακό κόλπο και γεμιστά κρεμμυδάκια!
Σας προτείνω και μια συνταγή που φτιάχνουν στο Γαλαξίδι και είναι ιδιαίτερα γευστική:
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
1 κιλό καραβίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
4 φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ούζο
2-3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις καραβίδες για 5 λεπτά. Κρατάτε 2 ποτήρια από το ζουμί, για να το βάλετε στο νερό που θα βράσετε τα μακαρόνια. Τρίβετε τις φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τις βρασμένες καραβίδες, σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να πάρουν όλα μαζί τα υλικά μια βράση.
Προσθέτετε την κονσέρβα ντομάτας, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Βράζετε για περίπου 15 λεπτά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο νερό από τις καραβίδες.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα βουτάτε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.
(πηγή:www.lovecooking.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου