Φασολάκια:
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι
4 κλαράκια μαϊντανό
1 μεγάλο καρότο
1 πατάτα
1 κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι
4 κλαράκια μαϊντανό
1 μεγάλο καρότο
1 πατάτα
1 κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε καλά τα φασολάκια και τα πλένετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε στρόγγυλες φέτες και την κόκκινη πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν τα παραπάνω υλικά ρίχνετε την ντομάτα την οποία την έχετε τρίψει στον τρίφτη μαζί με τον πολτό ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πατάτα κομμένη σε κύβους. Έπειτα ρίχνετε στην κατσαρόλα σας τα φασολάκια και από πάνω ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα ποτήρι νερό. Αφού ανακατέψετε καλά όλο το μείγμα καπακώνετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας σας και αφήνετε τα φασολάκια σας να σιγοβράσουν για 45 λεπτά με μια ώρα. Δέκα λεπτά πριν κλείσετε το φαγητό σας, ανοίγετε την κατσαρόλα για να προσθέσετε το ελαιόλαδο, όσο εσείς επιθυμείτε.
Μπορείτε να σερβίρετε τα λαδερά φασολάκια σας με τυρί φέτα σε λαδολέμονο και ρίγανη και λάχανο σαλάτα με τριμμένο καρότο.
Μεσογειακά και ελληνικά!
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου