Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τσιπούρες στο γκριλ

                                      


Για μια τετραμελή οικογένεια:
4 μεγάλες τσιπούρες
αλάτι
ρίγανη
1 1/2 στυμμένο λεμόνι
φέτες λεμονιού
ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις τσιπούρες μέσα - έξω και τις πλένετε πολύ καλά. Έπειτα τις τοποθετείτε σ' ένα μεγάλο ταψί, στο οποίο μπορείτε να βάλετε από κάτω λαδόκολλα για μην κολλήσουν τα ψάρια σας. Ρίχνετε πάνω στις τσιπούρες αλάτι και ρίγανη. Σε μια κούπα με νερό ανακατεύετε το στυμμένο λεμόνι τις 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιχύνετε τα ψάρια σας. Τέλος πάω από κάθε   τσιπούρα τοποθετείτε δύο φέτες λεμονιού για περισσότερη γεύση. Βάζετε το ταψί στο γκριλ για 25-30 λεπτά περίπου. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ψαριά σας μόλις δείτε ότι έχουν γίνει από τη μια  μεριά.

Σερβίρετε τις τσιπούρες, οι οποίες είναι πλούσιες σε Ω3, σε μεγάλα πιάτα μαζί  με σαλάτα μαρούλι ή λάχανο.
                                                                                          Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...