Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σπιτική πρασόπιτα

Έχετε πράσα από τον κήπο σας? Φτιάξτε τη δική σας σπιτική πρασόπιτα.

Υλικά για τη ζύμη
1/2 κιλό  αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό 
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα σόδα, που πίνουμε
1/2 κούπα σπορέλαιο

Υλικά για τη γέμιση:
3-4 πράσα μετρίου μεγέθους
250 γρμ.φέτα θρυμματισμένη
πιπέρι μαύρο
λάδι για τσιγάρισμα
νερό
1/2 κούπα γάλα

Εκτέλεση:
Κόβετε τα πράσα και τα πράσινα φύλλα σε ψιλά κομμάτια και τα ζεματίζετε σε ένα τηγάνι με 1 κούπα νερό για να μαλακώσουν. Για να μην καίνε τα πράσα το μυστικό είναι την ώρα που τα ζεματίζετε να ρίξετε 1/2 κούπα γάλα. Αφού μαλακώσουν τα πράσα, τα σουρώνετε και ρίχνετε στο τηγάνι λάδι για να τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Αφού τα σοτάρετε, τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια ρίχνετε τη θρυμματισμένη φέτα, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Αν θέλετε για να μην είναι τόσο βαριά η πίτα σας, μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 κυπελάκι στραγγιστό γιαούρτι.
Μόλις ανοίξετε το φύλλο, βουτυρώνετε το ταψί που θα φτιάξετε την πίτα, απλώνετε το πρώτο φύλλο, στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με τα πράσα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνετε για μια ώρα και κάτι στους 180 με 200 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο σας.

                                                                                                    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...