Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ασφαλίστε το ανοσοποιητικό σύστημα με 8 υγεινά ροφήματα σύμφωνα με τους ειδικούς





-ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ:
Το πράσινο τσάι περιέχει μια πλούσια συγκέντρωση από φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από καρκινογόνους παράγοντες (καρκινογόνες ουσίες) και να αναστείλλουν την ανάπτυξη του όγκου, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

-ΤΣΑΙ ΜΕΝΤΑΣ:
Ανακουφίζει κράμπες και βοηθά στο να αποκρουστεί η δυσπεψία.

-ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ:
 βοηθά στην προστασία από την οστεοπόρωση.Το γάλα είναι η ιδανική πηγή ασβεστίου, επειδή περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για τη μέγιστη απορρόφηση του ασβεστίου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να σταματήσει την αποθήκευση του λίπους. 

-ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ:
Περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη σόγιας, η οποία μειώνει την LDL (κακής) χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

                                                                     -ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η  σοκολάτα αυξάνει την παραγωγή της νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης. (Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης συνδέονται με την κατάθλιψη).

-ΧΥΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
Μπορεί να προστατεύσει από πολλές μορφές καρκίνου. Επεξεργασμένα προϊόντα ντομάτας είναι η πλουσιότερη πηγή του λυκοπενίου, αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων και του στομάχου καθώς επίσης και του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του στόματος, του μαστού  και τραχήλου καρκίνους.

-ΧΥΜΟΣ Cranberry:

 Βοηθά στην πρόληψη των ασθενειών των ούλων. Η έρευνα δείχνει ότι οι ίδιες αντιβακτηριακές ιδιότητες που υπάρχουν στο χυμό cranberry καταπολεμούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύουν  από περιοδοντική νόσο.

-ΧΥΜΟΣ Πορτοκάλι:

Μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ο χυμός πορτοκαλιού είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει έναντι μιας ποικιλίας ασθενειών συμπεριλαμβανομένων τον καταρράκτη (η θόλωση του φακού του ματιού που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση), και καρκίνο του πνεύμονα . Η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει την οξειδωτική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει τα κύτταρα να γίνουν καρκινικά, και να βελτιώσει την ανοσολογική λειτουργία των κυττάρων, διευκολύνοντας έτσι τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις πιο αποτελεσματικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...