Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Προς την αναζήτηση του εαυτού μας....

Σε όλο αυτό το γενικότερο ''μπάχαλο'' που ζούμε, ας μου επιτραπεί η λέξη, που τίποτα δεν είναι δεδομένο, που κάθε μέρα που ξημερώνει είναι και μία ακόμη απρόβλεπτη μέρα, σε όλον αυτόν λοιπόν τον γενικό χαμό των τελευταίων ετών, σε κάποιους από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε καλά τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να σκεφτούμε σοβαρά τη ζωή μας από εδώ και πέρα.

Το ''κοίταγμα'' στο καθρέφτη για την αποκάλυψη των αληθειών και των επιθυμιών που κρύβονται βαθιά μέσα μας, δεν είναι εύκολη υπόθεση!
Θέλει κουράγιο και τόλμη η υπόθεση αυτή!

Δεν είναι εύκολο όταν είσαι ''βολεμένος'' σε μία κατάσταση, να ξεβολευτείς εύκολα, να κοιτάξεις κατάματα τον εαυτό σου στα μάτια και να ανακαλύψεις αν όσα έκανες μέχρι χθες ήταν αυτά που πραγματικά ήθελες να κάνεις. Αν όλα αυτά που πίστευες μέχρι χθες, ήταν πεποιθήσεις δικές σου ή απλά παρασυρόσουν από τις γνώμες και τις απόψεις των γύρων σου, με αποτέλεσμα να τις ενστερνίζεσαι και εσύ.

Σηκώθηκα ένα πρωινό, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη μου και ένα κλικ έγινε μέσα μου. Ξαφνικά σαν να πέρασε όλη η ζωή μου, ως και εκείνη την ημέρα, μπροστά από τα μάτια μου και τότε...και τότε μία μόνο λέξη μπόρεσα να ξεστομίσω δυνατά...''όπα'', τι γίνεται, αναφώνησα και σαν  να ξύπνησα από τον λήθαργο! ''Στάσου'' γιατί σαν να έχασες πολλά, δε νομίζεις...

Ώρα για ''restart'' λοιπόν.
Ξεκινάς να σκέφτεσαι τα πάντα, ακόμη και τα πιο απλά, τα πιο καθημερινά, τα θέλω, τα πρέπει, τα γιατί. Τα όσα δεν έκανες και γιατί δεν τα έκανες και πλέον αναρωτιέσαι...πότε, θα τα κάνεις επιτέλους!!!

Αν είσαι από τους τυχερούς σ' αυτήν την εσωτερική αναζήτηση, βάζεις το παρελθόν  σ΄ ένα όμορφο κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού και ανοίγεις ένα καινούργιο, πολύχρωμο για να το γεμίσεις με τις πραγματικές σου προσδοκίες, τα νέα σου όνειρα, τις καινούργιες εμπειρίες που θα έχουν εσένα πρωταγωνιστή.

Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις, αν και λίγο αργά, αυτούς που αξίζουν από αυτούς που απλά λένε ότι είναι δίπλα σου. Μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου τι σε ευχαριστεί, ακόμη και στη δουλειά που έχεις ή θα ήθελες να επιλέξεις, και βάζεις νέους στόχους για να το επιτύχεις.

Μαθαίνεις να νιώθεις και να αγαπάς με πάθος και εξ ολοκλήρου, γιατί μόνο έτσι ζεις τη στιγμή.

Η  επίγεια ζωή έχει ημερομηνία λήξεως την οποία όμως κανένας δε γνωρίζει για τον εαυτό του, γι' αυτό δράξτε τις στιγμές και ζήστε κάθε λεπτό. Μη μεμψιμοιρείτε, μη γκρινιάζετε άσκοπα για το καθετί. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια βαθιά αναπνοή και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί μπροστά σας....
γιατί όλα τα εμπόδια κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, ξεπερνιούνται!

Και μην ξεχνάτε ποτέ να ελπίζετε....


Ελπίδα

ποιήμα του Αντώνη Δούκα



Η ελπίδα μας έχει φτερά,
φωλιάζει μέσα μας,
φωτίζει το δρόμο μας
στηρίζει τα όνειρά μας.
Είναι ο μπούσουλας της ζωής μας.
Ας μην αδιαφορήσουμε
για την ύπαρξή της.
Διαφορετικά,
εύκολα θ’ ανοίξει τα φτερά της
και θα πετάξει μακριά μας.
Τότε ο δρόμος μας
θα μένει χωρίς φως,
η ζωή μας θα είναι άδεια.


                                                                                                               Την αγάπη μου
                                                                                                                 Kristy






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...