Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

It' s all Greek to you....but you liked it!!!!!




It's all Greek to me!
Ήταν ο τίτλος του μαθήματος που επιλέξαμε να δώσουμε στο πρώτο μάθημα ελληνικών σε ένα Γαλλόφωνο-Καθολικό σχολείο, σε μία συνοικία του Μόντρεαλ, στον μακρινό Καναδά.

Το ρολόι έλεγε εφτά το πρωί όταν ξεκίνησα για την πρώτη μου επίσκεψη σε ένα ξένο για μένα σχολείο,προκειμένου να εκπληρώσω την επιθυμία κάποιων παιδιών, να μάθουν πράγματα για την Ελλάδα, από κάποιον που μένει μόνιμα σ'αυτήν.

Πρόκειται για παιδιά μου επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα μας, και να ζήσουν σ'αυτήν έξι μήνες, εξερευνώντας τον πολιτισμό και τις συνήθειές μας.


Ο Παρθενώνας, η Ακρόπολη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Μ. Αλέξανδρος, τα νησιά, η ελληνική φέτα και το ελληνικό γιαούρτι εχθές είχαν την τιμητική τους. Πόσο υπερήφανη ένιωσα όταν τα ίδια τα παιδιά μου είπαν τι γνωρίζουν για την χώρα μας, χωρίς να έχουν διδαχθεί κάποιο μάθημα στο σχολείο τους, απλά διαβάζοντας από μόνα τους.



Στους τοίχους του συγκεκριμένου σχολείου, εκτός από τα καλλιτεχνικά έργα των παιδιών και τα πολλά, πολλά λουλούδια, υπήρξαν εικόνες από την ελληνική μυθολογία. Πόσο συγκινημένη ένιωσα ίσως δεν μπορέσετε να καταλάβετε!



Πέρασα οχτώ ώρες σε ένα ξένο σχολείο μιλώντας για τη χώρα μου, που τόσο αγαπώ, για την ιστορία της και τους ανθρώπους της. Και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ τα παιδιά για την ιδέα που είχαν, την καθηγήτριά τους για την πρόταση που μου έκανε και φυσικά όλο το προσωπικό του σχολείου που με υποδέχτηκε με τόση αγάπη! Όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχάσω αυτήν τη μέρα.

Μετά από τόσους μήνες στο εξωτερικό ένιωσα ότι δε χανόμαστε απο τον παγκόσμιο χάρτη, ότι δεν είμαστε γνωστοί πλέον μόνο για τα οικονομικά μας προβλήματα και την κάθε είδους χρεοκοπία. Εχθές διαπίστωσα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον, αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο.



Love
Kristy



Youtube video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...