Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Προτείνουμε πατάτες γιαχνί



Υλικά:
6 μέτριες πατάτες ή περισσότερες ανάλογα τα μέλη της οικογένειας
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμυδάκια
2 καρότα
μαϊντανό
σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές πολτό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
βασιλικό

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα που έχουμε κόψει σε στρόγγυλα κομμάτια και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις δύο κουταλιές πολτό. Τα αφήνουμε τα πάρουν μια βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε κομματάκια, τον μαϊντανό, το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη και το βασιλικό. Προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής: Ψιλοκομμένο λάχανο με καρότο και σέλινο.

                                                                                                           Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...