Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κοτόσουπα της γιαγιάς

Μια που βρέχει σήμερα μια καλή επιλογή είναι να κάνουμε μια ζεστή:
                                               
                                      

Επιλέγουμε από την κότα τις φτερούγες και τα μπουτάκια και τα βράζουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα χωρίς να πετάξουμε το ζουμί και αφαιρούμε από αυτά, την πέτσα και τα κόκαλα ενώ έπειτα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στραγγίζουμε το ζουμί με το σουρωτήρι και το τοποθετούμε σε καθαρή κατσαρόλα. Στη συνέχεια μέσα στο ζουμί τοποθετούμε: 1 ψιλοκομμένο καρότο, λίγο σέλινο και αλάτι.
Εν συνεχεία αφού βράσουν τα  παραπάνω υλικά μας, τοποθετούμε τα κομματάκια της κότας,  ρίχνουμε 1/2 κούπα άσπρο ρύζι, 1 κούπα νερό και ελαιόλαδο. Αφήνουμε  τη σούπα μας να βράσει για 30 με 40 λεπτά και μετά σβήνουμε το μάτι.
Αφού κρυώσει λιγάκι κάνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σ 'ένα μπολ, ένα αυγό καλά και προσθέτουμε μισό στυμμένο λεμόνι. Έπειτα παίρνουμε λίγο ζουμί από τη σούπα μας, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ξαναχτυπάμε καλά όλο το μείγμα και έπειτα το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίροντας ρίχνουμε στη σούπα μας λίγο  πιπέρι σε κάθε πιάτο.
                                                                                               Καλή όρεξη!
                                               

                                                                                                           
                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...