Αμύγδαλα:
Σταφίδες:
Καρύδια:
Είναι πούσια σε βιταμίνη Ε, που βοηθά στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων , μαγνήσιο που βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Είναι καλό να τρώμε μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα.
Σταφίδες:
Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και Β, κάλιο, σελήνιο και σίδηρο, άρα βοηθούν και στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Με τις φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.
Καρύδια:
Περίπου 30 με 60 γρμ. καρύδια την ημέρα προσφέρουν προστασία στις αρτηρίες της καρδιάς διατηρώντας την ευκαμψία τους. Περιέχουν φυτικές ίνες, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, βιταμίνες Β6, Ε.
(Πηγές:www.dietologoi.gr/ woman.pathfinder.gr/ vita.gr)
(Πηγές:www.dietologoi.gr/ woman.pathfinder.gr/ vita.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου