Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γιατί πρέπει να τρώμε ξηρούς καρπούς

Αμύγδαλα:  
Είναι πούσια σε βιταμίνη Ε, που βοηθά στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων , μαγνήσιο που βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Είναι καλό να τρώμε μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα.






Σταφίδες:
Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και Β, κάλιο, σελήνιο και  σίδηρο, άρα βοηθούν και στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Με τις φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.




Καρύδια:
Περίπου 30 με 60 γρμ. καρύδια την ημέρα προσφέρουν προστασία στις αρτηρίες της καρδιάς διατηρώντας την ευκαμψία τους. Περιέχουν φυτικές ίνες, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, βιταμίνες Β6, Ε.






(Πηγές:www.dietologoi.gr/ woman.pathfinder.gr/ vita.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...