Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα προτείνουμε να φτιάξετε Γιουβέτσι











Γιουβέτσι!


Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κούπες  του τσαγιού κριθαράκι
2 ντομάτες φρέσκιες ή κον κασέ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι, κόκκους από μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι


Εκτέλεση:
Πλένετε καλά το μοσχαράκι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει το σουρώνετε και ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα το λάδι. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνετε το μοσχαράκι για να ροδίσει μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο τις φρέσκιες κομμένες ντομάτες ή το κον κασέ, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνετε λίγο νερό για να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 με 30 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνεται το κρέας όπως είναι σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους, βάζετε τις 2 κούπες κριθαράκι προσθέτοντας από πάνω λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι ( αν θέλετε προσθέτετε και 2 κουταλάκια πολτό ντομάτας) και σκεπάζετε όλο το φαγητό με ζεστό νερό για να μπορέσει να βράσει το κριθαράκι. Το βάζετε στο φούρνο στους 180 C και το παρακολουθείτε για να μη σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει το κριθαράκι. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε το φούρνο πασπαλίζετε όλο το φαγητό με τριμμένο κεφαλοτύρι. 
Το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
                                                               Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...