Υλικά:
1 κουτί κανελόνια
2 καρότα
φρέσκα μανιτάρια (2-3)
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά
κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
τυρί που λιώνει (1 φέτα με μέτριο πάχος)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό και βάζετε μέσα τα κανελόνια για να μαλακώσουν 10 λεπτά. Παράλληλα αφού έχετε πλύνει και έχετε καθαρίσει καλά τα λαχανικά σας, στον τρίφτη τρίβετε τα καρότα και το κολοκυθάκι ενώ κόβετε σε μικρά κομματάκια την κόκκινη πιπεριά και τα μανιτάρια.
Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και προσθέτετε τα λαχανικά σας για να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Τα αφήνετε για άλλα 4 λεπτά στο τηγάνι και έπειτα κλείνετε το μάτι της κουζίνας. Βγάζετε τα κανελόνια από το ζεστό νερό και ξεκινάτε να τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι, από το μείγμα λαχανικών που έχετε ετοιμάσει. Μόλις τα γεμίσετε τα βάζετε ομοιόμορφα σ' ένα πυρέξ. Εντομεταξύ στο μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το τυρί που έχετε επιλέξει και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και περιχύνετε το μείγμα σε όλο το πυρέξ ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια σας.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου