Σαρδέλες πλακί στο φούρνο:
Υλικά:
500 γρμ. ή 1 κιλό σαρδέλες ανάλογα τα μέλη της οικογένειας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
λίγη καυτερή πιπεριά (αν επιθυμείτε)
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Υλικά:
500 γρμ. ή 1 κιλό σαρδέλες ανάλογα τα μέλη της οικογένειας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
λίγη καυτερή πιπεριά (αν επιθυμείτε)
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε καλά τις σαρδέλες, τις πλένετε και τις αλατίζετε καλά. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σ' ένα στρόγγυλο ταψί σε σειρά τη μία δίπλα στην άλλη και ρίχνετε πάνω από αυτές, το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες ροδέλες, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά σε πολύ μικρά κομματάκια και πασπαλίζετε με ρίγανη. Στη συνέχεια κόβετε την ντομάτα σε μεγάλες φέτες και τις τοποθετείτε πάνω στις σαρδέλες, σε όλο το ταψί. Τέλος μέσα σε μια κούπα νερό ανακατεύετε τον πολτό της ντομάτας μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιχύνετε το μείγμα μέσα στο ταψί σας. Βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180 με 200 C για 30 με 45 λεπτά. Πριν κλείσετε τελείως τον φούρνο σας μπορείτε να τον γυρίσετε για πέντε λεπτά στο γκριλ για να πάρουν περισσότερο χρώμα οι σαρδέλες.
Μπορείτε να σερβίρετε τις σαρδέλες σας με βρασμένες πατάτες σαλάτα και χόρτα εποχής!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου