Από το ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας DOLCE GOURMET, σας παραθέτω μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη συνταγή για τρουφάκια.
Υλικά:
250 γρμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 φλιτζάνια τριμμένα καρύδια
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες)
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την άχνη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει. Πλάθετε τα τρουφάκια και τα βάζετε σε χάρτινες θήκες, τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Υλικά:
250 γρμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 φλιτζάνια τριμμένα καρύδια
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες)
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την άχνη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει. Πλάθετε τα τρουφάκια και τα βάζετε σε χάρτινες θήκες, τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου