Υλικά:
κομμάτια κότας που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο
μαρούλι
λάχανο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκό ή μαζί λευκό και κόκκινο)
1 τριμμένο καρότο
σέλινο
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
1/2 στυμμένο λεμόνι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε την κότα από τα κόκαλα και την πέτσα της και την κόβετε σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μια πιατέλα μαζί με το κομμένο μαρούλι, το λάχανο, το τριμμένο καρότο και το ψιλοκομμένο σέλινο. Εννοείται πως όλα τα λαχανικά είναι καλά πλυμένα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και μια χούφτα βραστό καλαμπόκι, ταιριάζει αρκετά. Στη συνέχεια σε μια κούπα θα χτυπήσετε τη μαγιονέζα με το κέτσαπ, το λεμόνι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν έναν καλό μείγμα. Αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι στη σαλάτα σας θα περιχύσετε τη σάλτσα και θα ανακατέψτε καλά. Η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου