Υλικά για 5 άτομα:
καλαμάρια 500 γρμ
1 1/2 κούπα ρύζι
2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
3-4 κόκκους μαύρο πιπέρι
λάδι
2 φύλλα δάφνης
λίγο μαϊντανό
νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα καλαμάρια και αν είναι μεγάλα τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε να τσιγαριστούν μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτετε τον πολτό ντομάτας αραιωμένο σε νερό και αφού πάρει μια βράση ρίχνετε μέσα το ρύζι και προσθέτετε το πιπέρι και τους κόκκους, τη δάφνη, τον μαϊντανό, στο τέλος το αλάτι και καλύπτετε στη συνέχεια με 2 κούπες και κάτι νερό, ώστε να βράσει το ρύζι σας. Ελέγχεται τακτικά το φαγητό σας και ανακατεύετε. Χρειάζεται περίπου 20 με 25 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε το φαγητό προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου