Θα χρειαστείτε:
3/4 του κιλού φράουλες
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 κούπα κρασί μαύρο
3/4 του κιλού φράουλες
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 κούπα κρασί μαύρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε. Στη συνέχεια βράζετε τη με το νερό μέχρι να φτάσουν στο σημείο να δέσουν για να ρίξετε μέσα τις φράουλες. ι Αφήνετε τις φράουλες να πάρουν 2-3 βράσεις. Έπειτα τις αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε στο βάζο που θα χρησιμοποιήσετε για την κομπόστα. Βράζετε λίγο ακόμη το σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει πλέον, προσθέτετε το μαύρο κρασί, κλείνετε την εστία σας και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο. Μόλις κρυώσει λίγο το ρίχνετε μέσα στο βάζο με τις φράουλες, κλείνετε το καπάκι και το αφήνετε για λίγες ώρες πριν το δοκιμάσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου